Kinderen zijn de toekomst

Elke wervelkolom is onderdeel van een complex bewegingsapparaat. Elk bewegingsapparaat is onderhevig aan allerlei soorten stress, zowel fysiek als geestelijk. Iedereen heeft een bewegingsapparaat en een wervelkolom, allemaal beïnvloedbaar door allerlei factoren. Zo ook die van onze basisschoolkinderen.

De tweede helft van je basisschooljaren horen in het teken te staan van ontwikkeling; ontwikkeling van jouzelf als persoon, van sociale connecties, van zelfvertrouwen, van uitvinden waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je wordt aangemoedigd om na te denken over de toekomst terwijl je tegelijkertijd nog gewoon kind mag zijn. Deze leeftijd staat in het teken van zowel werk als spel. Van leren, lezen en nadenken, maar ook van bewegen, spelen en ontdekken. Dat gaat met vallen en opstaan, zowel letterlijk als figuurlijk.

Steeds meer kinderen van deze leeftijd kampen met fysieke klachten. Rugpijn, nekpijn, hoofdpijn: de chiropractoren van Nederland zien deze kinderen steeds vaker in de praktijk. Op www.nca.nl/chirokids kun je een aantal ervaringen van deze kinderen met chiropractie lezen, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Stijn, die door de behandelingen beter kan voetballen, en van Lotte, die klachten had nadat ze van haar paard was gevallen. Veel van deze kinderen – en hun ouders – zijn zo blij met de resultaten dat ze er voor kiezen om enkele keren per jaar te blijven komen voor een behandeling – in mijn praktijk ook wel ‘APK-tjes’ genoemd. Zo kun je kleine problemen oplossen vóórdat ze groter worden.

Het spreekt voor zich dat alle punten horend bij de basisschoolleeftijd die ik benoemde in de tweede alinea, beter verlopen als een kind goed in zijn/haar vel zit. Een kind zonder pijn ontwikkelt zich beter dan een kind met pijn. Een kind zonder pijn leert en speelt beter dan een kind met pijn. Een kind zonder pijn gaat gemakkelijker door het leven dan een kind met pijn.

Simpel, eigenlijk.

Vorige
Vorige

Speelparadijs

Volgende
Volgende

Beter bewegen, grenzen verleggen