Beter bewegen, grenzen verleggen

Het is zondagochtend. Na enkele dagen van drukkende warmte is deze ochtend fris en groen. Ik ben onderweg met de auto en rijdend over een bochtige weg blijf ik genoodzaakt hangen achter een wielerploeg. Een grote ploeg welteverstaan: een man of 20 fietsen twee-aan-twee in witte shirts en zwarte broeken. Ik kan mij altijd verbazen over hoe ze zo op elkaar afgestemd zijn dat ze niet in botsing raken met elkaar – dat zou mij hoogstwaarschijnlijk namelijk wel overkomen. Omdat ik ze niet kan inhalen besluit ik dat ik het toch niet druk heb. Ik zet de radio uit en draai mijn raam open. Door de rijwind heen hoor ik geroezemoes van mannenstemmen, met af en toe een verheven stem of een harde lach tussendoor. Samen stralen ze een zekere sereniteit en saamhorigheid uit, slingerend door de bochten, links en rechts omgeven door rijen frisgroene bomen, gelijke snelheid, gelijke doelen.

Fietsen blog.jpg

Ook enkele collega chiropractoren elders in het land zullen op dit moment op de fiets zitten.  Deze collega’s zijn sportiever dan ik - mijn niveau van sport blijft hangen op oefensessies op een matje in de achtertuin, paardrijden en het afleggen van de door mijn peuterzoon aangelegde obstakelparkoersen in de woonkamer. Deze collega’s hebben tijdens het fietsen de Strava app geactiveerd, waardoor ze na hun toertocht screenshots naar ons kunnen sturen van de door hun gereden routes in de vorm van poppetjes of schoenen. Waarom? Ze doen mee aan een challenge onder chiropractoren, om zo elkaar en ook hun patiënten te motiveren deze maand extra in beweging te komen.

Deze maand wordt namelijk onze Chiromove campagne gelanceerd. Deze heeft als doel om een actievere levensstijl te stimuleren en aandacht te creëren voor het feit dat chiropractie veel meer behelst dan alleen klachten- of pijnbestrijding. Chiropractie is ook prestatieverbetering, functioneren naar een hoger plan tillen, een actievere levensstijl bevorderen door functiestoornissen op te lossen, beter en meer bewegen stimuleren, en dus grenzen verleggen. Zodat je nóg meer plezier en voordelen kan halen uit elke beweeg- of sportsessie, voor zowel de amateur- als profsporter. Want bewegen is goed, maar goed bewegen is nog beter (credits voor het citaat naar onze Lochemse collega).

Ook voor jullie, onze patiënten, is er deze maand een challenge. Wie tussen 12 en 26 juni 50 kilometers hardloopt of wandelt, maakt kans op een waardebon van Bever Outdoor Specialist. Kijk op https://www.nca.nl/beter-bewegen voor alle informatie. Veel succes en plezier, en geniet van die stijgende hartslag, werkende spieren, vrijkomende endorfines en de frisgroene bomen!

Vorige
Vorige

Kinderen zijn de toekomst

Volgende
Volgende

Een ode aan de praktijkassistente