Doorzetters

Doorzetters

Al ruim acht weken zijn de chiropractie praktijken in Nederland gesloten. Binnen mijn collega-kring zie ik berichten voorbij komen over hun bezigheden in deze tijd van stilstand. Ik zie ze klussen, knutselen, online seminars volgen, hardlopen, thuisonderwijzen, telefonisch hun patiënten te woord staan, oefenvideo’s maken, enzovoorts. De creativiteit en het doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig. We zitten niet stil, we maken er het beste van, en dat vind ik mooi om te zien.

Hetzelfde geldt voor mij: twee dagen per week is mijn peuter de deur uit en heb ik de tijd om te werken aan zaken waar ik normaal gesproken met een geopende praktijk weinig tijd voor heb. Dus ik bel patiënten om te vragen hoe het met ze is, stuur mails en video’s met oefeningen naar patiënten, verwijs ze door naar een collega uit een andere discipline als dat nodig is, werk de website bij, schrijf blogs, voltooi hier en daar een werkzaamheid voor NCA, klus wat bij in het bedrijf van mijn man, en schilder de kozijnen in de woonkamer. Ik zit niet stil, ik maak er het beste van.

Ondertussen heb ik met een dubbel gevoel op de behandeltafel van mijn fysiotherapeut gelegen – gelukkig mag zij míj wel behandelen, andersom dus niet –, heb ik mijn hondje bij de trimsalon en mijn ketting waarvan het steentje was losgeraakt bij de juwelier langsgebracht; beide mogen acute zorg leveren, wat allemaal fijn is, want zo gaat het welzijn van rechterheup, mijn hondje en mijn sieradencollectie er niet te veel op achteruit.

trimsalon.jpg

Waar we een aantal weken geleden dachten dat er wat beweging in de zaak zat nadat de motie omtrent ons beroep in de Tweede Kamer met een grote meerderheid werd aangenomen, liep het al vrij snel daarna allemaal opnieuw vast, omdat minister van Ark heeft aangegeven onder geen beding een uitzondering  te gaan maken op het gebied van contactberoepen. De media-aandacht, de grootte van onze doelgroep en de ernst van hun klachten, en de meer dan 20.000 handtekeningen onder de petitie lijken er weinig toe te doen. Hoewel ons bestuur het er niet bij laat en doorvecht voor onze patiënten, begint het erop te lijken dat we zullen moeten wachten met openen tot na 1 maart, en tegelijkertijd moeten duimen dat het niet langer gaat duren.

Hou vol, blijf gezond en in beweging, bel je chiropractor als het niet gaat, en hopelijk tot snel!

Vorige
Vorige

Het is dag één na de heropening van de praktijk.

Volgende
Volgende

Maatwerk, niet geschikt als crisiswoord