Joint vervangt chiropractor

Patiëntverhaal van een chiropractiepraktijk in Nederland:

Vanmorgen vroeg ging de telefoon van onze praktijk voor chiropractie. Een patiënte aan de lijn (verpleegkundige) die al 20 jaar bij ons komt na een heftig verkeersongeval. Wanneer ze twee keer per maand komt, zijn we in staat de pijn te minimaliseren, zodat zij kan functioneren. Ze is hier erg blij mee omdat ze hierdoor een vrolijke moeder kan zijn en haar baan als verpleegkundige in het ziekenhuis kan aanhouden, waarvan ze met volle teugen geniet.

Vanochtend klonk ze radeloos en smeekte ons of we haar, na 7 weken sluiting, stiekem kunnen behandelen. Ze zou het écht aan niemand vertellen. Ze slaapt niet meer van de pijn en op haar werk kan zij nog maar voor 25% functioneren. “Maar ziekmelding in deze tijd is er niet bij”, gaf ze stoer aan. Loyaal. Ze was al naar de huisarts gegaan, kreeg pijnstillers, maar na weken slikken gaven die pijnstillers erg vervelende bijwerkingen en is ze daarmee gestopt. Ze snapte het niet, waarom mogen de fysiotherapeuten wel open zijn en de chiropractoren niet?

Wij hebben haar uitgelegd dat niemand dit snapt, ook de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) niet. We vertelden haar dat we even hoop hadden omdat de motie Bergman en van den Berg door een bijna voltallige tweede kamer is aangenomen verleden week, maar dat daar vervolgens weinig mee gebeurd is. We zouden haar enorm graag helpen, zeiden we, maar we mogen dit niet. Ze kalmeerde een beetje en vertelde giechelend dat ze wel een tijdelijke oplossing heeft gevonden. “Elke avond zit ik nu te blowen met mijn schoonzoon, ik als super brave burger, zie je het voor je?” vroeg ze lachend. “Tegen de pijn, en zodat ik toch een paar uur slaap kan pakken”.

Joint.jpg


Mocht u in het ziekenhuis liggen en een verpleegkundige aan uw bed krijgen die zo stoned is als een garnaal…, dan mag u bij deze de volledige verantwoordelijkheid daarvan neerleggen bij het ministerie van VWS, dat weigert chiropractie op de lijst voor uitgezonderde contactberoepen te zetten. Wij zijn zuinig op onze mensen in de zorg, de vitale beroepen moeten overeind blijven. Heel Nederland is er immers voor stil gelegd. Een groot deel van Nederland zal failliet gaan hierdoor. Maar wanneer deze zorg-helden radeloos zijn van de pijn mogen ze tóch niet naar hun vaste universitair geschoolde behandelaar waar ze al 20 jaar komen. Nee, dan liever aan de wiet, omdat deze dame nou eenmaal niet geholpen is met fysiotherapie. Het zou toch voor haar en alle andere burgers met pijnklachten rechtvaardig zijn wanneer zij daarin een vrije keus zouden hebben.

Vorige
Vorige

Nederland loopt achter!

Volgende
Volgende

Urgente oproep aan Minister van Ark