Theaterdier De Rooij vertrouwt op chiropractie

Geplaatst door Beheerder 17 januari 2020

‘Ik kwam jankend binnen,

en ging fluitend naar buiten’

Naam: Karel de Rooij

Woonplaats: Den Haag

Geboren: Den Haag, 18 juli 1946

Bekend van o.m.: ‘Mini’ van duo Mini & Maxi (Peter de Jong), coach, presentator, organisator van theaterevenementen en bovenal: ’variëté-man’.

De kleinkunstenaar (73) weet het nog als de dag van gisteren: “Het speelde in 2010. We waren al vijf weken aan het repeteren bij het Nationaal Toneel voor “Wachten op Godot’, een absurdistisch stuk voor twee clowns van Samuel Beckett. Uitgerekend op de dag van de eerste ‘try out’ stond ik ineens muurvast. Kon helemaal niks meer met mijn rug. Regisseur Johan Doesburg zei: “Ik breng je meteen naar Erik Stegeman, de chiropractor.” En Erik keek naar mijn gestel, stelde wat vragen en begon met zijn behandeling. Ik nam vrijwel meteen veranderingen waar in mijn lichaam. En geloof het of niet, maar ik heb ’s avonds fluitend de ‘try out’ gespeeld. Als ik er nog aan denk: die stress, de blinde paniek en de pijn… Alle ogen waren gericht op Kwatta. Die eerste voorstelling moest een succes worden. Het huilen stond me nader dan het lachen. Maar die ‘try out’ verliep wonder boven worden zonder probleem!”

Stegeman – al 31 jaar actief als chiropractor – heeft veel patiënten uit de artiestenwereld. “Uit de dans- en balletwereld. Musici ook. In alle sectoren waar mensen veel te maken hebben met overbelasting. Mensen die lang in eenzelfde, gestresste houding zitten of het uiterste vragen van hun lichaam. De meeste kwamen bij me via mondreclame van tevreden patiënten. Maar ik ben ook 15 jaar mee op tournee geweest”, aldus Stegeman.

De Rooij: “Het zijn gevleugelde woorden in onze wereld: “Ik moet weer even naar Erik”, zeggen we dan. Maar dat moet altijd wel even snel tussendoor.” Karel de Rooij is uitgegroeid tot een vaste klant. “Maar ik loop de deur bij Erik niet plat, hoor. Soms voel ik ineens wat in mijn lijf blokkeren en dan ga ik weken achtereen. Maar ik sla ook wel eens een jaar over. Ik ben niet zo intens fysiek bezig als vroeger. Ik regisseer en coach artiesten. Speel zelf minder. Organiseer voorstellingen. Ik breng zang, dans, acrobatiek en magie graag samen in één programma; voor Jan en alleman. Een beetje in de traditie van Mini & Maxi en zoals nu de Ashton Brothers doen. Ik ben niet de jongste meer. En luister dus goed naar mijn lichaam.” Laat een stilte vallen en vervolgt: “En nu ik daar zo bij stil sta, vind ik dat ik snel weer een afspraak met Erik moet maken. Het is alweer even geleden.”(Ap van den Berg)

Naam praktijk: Praktijk Chiropractie Stegeman, Scheveningen

Bijzonderheden: Naast doorsnee Nederlanders en BN’ers behandelen Erik Stegeman en zijn collega’s ook steevast dansers van Het Nederlands Danstheater.

Ja, het zinnetje over wachten op Godot staat met acrobatiek ? Dat is verkeerd over gekomen denk ik . Het was juist zonder acrobatiek en instrumenten. Het verhaal kwam door op een scheef toneel te repeteren (boomstam 8 m doorsnee) en op één schoen . 

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief