Sébas Diekstra in zijn sas met chiropractor

Geplaatst door Beheerder 29 augustus 2019

‘Ik voel me bevrijd van rugpijn’

Naam: Sébas Diekstra

Woonplaats: Leiden

Geboren: Leiden, 22 november 1980

Bekend van o.m.: SBS6 tv-programma “Moord of zelfmoord”, strafpleiter in geruchtmakende moordzaken

Het leven lacht Sébas Diekstra toe: “Mijn praktijk als advocaat stroomt over, mede door de media-aandacht die veel van mijn zaken krijgen.” Maar ook hij ondervindt tegenslagen. “Zeven jaar geleden, tijdens het sporten, sloeg mijn rug ineens vast en kreeg ik een vervelend beurs gevoel in mijn onderrug en rond mijn stuitje. Dus ging ik naar de fysio. En toen dat niet hielp naar een sportmasseur. Maar telkens als ik weer golfde, tenniste of fitnesste stak de pijn weer op. Ik kwam in zo’n sfeer van: Als ik er maar vanaf kom; maakt niet uit hoe. Het was heel belemmerend.”

Hulp kwam uit onverwachte hoek: “De sportmasseur merkte zelf dat zij ook niet voor een doorbraak kon zorgen. “Zou je het niet eens proberen bij de chiropractor”, zei zij. ‘Want volgens mij zit het probleem niet in de spieren, maar in de wervelkolom’.”

En zo belandde de 37-jarige, succesvolle advocaat begin 2012 ineens op de behandeltafel van de Wassenaarse chiropractor Margreet Leemhuis. “Ik had geen associatie met chiropractie. Bijna geen huisarts stuurt je ernaar door. Maar de pijn blokkeerde mijn sportvreugde. Ik ging dingen vermijden, zoals golfen. Bij de eerste slag blokkeerde de boel alweer. Het kon me eigenlijk niet meer schelen hoe het beestje heette, ik wilde zo snel mogelijk van de lichamelijke problemen af.”

En hoe was de eerste ervaring bij de chiropractor? “Vanaf de eerste behandeling voelde ik hoe er weer beweging kwam in mijn onderlichaam. Dat de klachten verdwenen en ook niet terugkwamen. Ik behield de speling in de rug. Ik heb nooit meer een blokkade gevoeld. Ben uiteraard enorm opgelucht.”

Om een eventuele terugkeer van de klachten te voorkomen gaat Diekstra om de drie maanden naar zijn chiropractor, voor een soort servicebeurt. “Ik heb een zittend beroep. Dus af en toe voel ik wel een soort stroefheid. Maar echte klachten heb ik niet meer. Na een behandeling heb ik soms het idee dat ik ook echt beter kan ademhalen. Maar het feit dat Margreet mij definitief van mijn klachten heeft af geholpen is toch het beste bewijs voor wat een chiropractor met zijn universitaire opleiding in huis heeft. Dat is echt overtuigend. Raar eigenlijk, dat de fysio volledig in onze gezondheidszorg is geïntegreerd en chiropractie niet. Daar zou de overheid toch eens wat aan moeten doen. Ik voel me echt bevrijd van mijn rugpijn.”(Ap van den Berg)

Naam praktijk: Chiropractie Wassenaar

Bijzonderheden: De praktijk wordt gerund door Margreet Leemhuis. Nadat ze haar universitaire studie cum laude had afgerond heeft ze in 2009 een specialisatie in functionele neurologie voltooid. Ze heeft in haar praktijk het NeuroBalans-programma ontwikkeld om kinderen met bijvoorbeeld ADHD, Dyslexie en PDDNOS te behandelen.

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief