Persbericht: Nederlandse Chiropractoren Associatie kiest opnieuw positie

Geplaatst door Beheerder 16 oktober 2014

Vandaag is het World Spine Day en de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) heeft deze dag aangegrepen om haar nieuwe identiteit voor het voetlicht te brengen. In Nederland bevindt chiropractie zich de laatste jaren in een stroomversnelling; het aantal chiropractoren neemt toe, steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen de evidentie van chiropractie en de waardering bij het publiek stijgt. Door deze ontwikkelingen neemt de noodzaak van verdergaande professionalisering toe en daarom heeft de NCA de afgelopen tijd intern een enorme kwaliteitsslag gemaakt.

Er is een heldere en eenduidige koers vastgesteld, die door de beroepsgroep wordt gedragen, en de website van de NCA heeft onlangs een grote metamorfose ondergaan. Deze veranderingen moeten bijdragen aan de realisatie van een wettelijke erkenning van chiropractie. Nu behoort chiropractie nog tot de alternatieve geneeswijzen, maar een reguliere status is zowel in het belang van de chiropractor als van de vele patiënten.

De NCA staat voor kwaliteit

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van een ‘corporate identity’ en ‘ambitiestatement’. Met deze documenten heeft het bestuur van de NCA eenduidige kaders vastgesteld, waarbinnen de leden hun werkzaamheden kunnen uitoefenen. Alle NCA chiropractoren staan voor kwaliteit, expertise, integriteit en duurzaamheid. Ze zijn universitair geschoolde zorgprofessionals en experts op het gebied van wervelkolom, zenuwstelsel en bewegingsapparaat. De NCA streeft naar de hoogste standaard van chiropractische zorg en hanteert de hoogste toelatingseisen bij opleiding, bij- en nascholing en praktijkvoering.

Ruim een miljoen behandelingen per jaar

Chiropractie is na de reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd. Jaarlijks vinden er in Nederland ruim een miljoen behandelingen plaats door NCA chiropractoren. Zij behandelen in het belang van de patiënt door hem of haar rugklachtenvrij te maken en te houden. Daarnaast draagt de NCA chiropractor bij aan een duurzame gezondheidszorg, die voor iedereen toegankelijk is.

Nieuwe NCA website

Om de nieuwe koers van de NCA kracht bij te zetten, heeft de beroepsorganisatie een nieuwe website ontwikkeld: www.nca.nl. Op de website is alle informatie te vinden over de NCA chiropractor. De website is zo ingedeeld dat de verschillende doelgroepen – patiënten, (para)medici en chiropractoren – eenvoudig naar de voor hen relevante informatie worden geleid.
___________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Over de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)
Sinds haar oprichting in 1975 is de NCA de toonaangevende beroepsvereniging voor chiropractoren in Nederland. De NCA streeft naar de hoogste standaard van chiropractische zorg en hanteert de hoogste toelatingseisen bij de opleiding, bij- en nascholing en praktijkvoering. De NCA staat voor kwaliteit, expertise, integriteit en duurzaamheid.

Meer informatie
Nederlandse Chiropractoren Associatie
T: 0513-412041
E: info@chiropractie.nl
W: www.nca.nl

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief