Vergoedingen van chiropractische behandelingen

Chiropractie behandelingen worden vergoed via de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.

Daarnaast kan de verzekeraar aanvullende eisen stellen, zoals het voldoen aan de Plato-eisen en het lidmaatschap van een erkende beroepsvereniging.
Alle NCA chiropractoren voldoen aan de Plato-eisen. Ook is de NCA bij de meeste verzekeraars opgenomen op de lijst van erkende beroepsverenigingen. Al onze leden zijn tevens geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland, die ook bij de meeste verzekeraars op de lijst van erkende beroepsverenigingen voorkomt.

In aanvullend pakket, geen eigen risico.

Chiropractische behandelingen vallen niet onder het verplicht eigen risico van minimaal € 385,-. Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.

Hoeveel kost een behandeling en hoeveel krijgt u vergoed?

De tarieven van een chiropractische behandeling verschillen per praktijk. Neem contact op met de desbetreffende praktijk voor de exacte tarieven. De vergoeding van een chiropractische behandeling verschilt per verzekeraar en per aanvullend pakket.

Inmiddels zijn er zoveel verschillende aanvullende verzekeringen, dat het voor ons niet meer mogelijk is dit in een overzicht samen te vatten. De premie is bij een aantal verzekeraars zelfs afhankelijk van uw leeftijd!

Wij adviseren u dan ook om naar een goede vergelijkingssite te gaan, zodat u op basis van uw eigen specifieke situatie de verzekering kunt kiezen, die het beste bij u past. Let wel goed op dat de premie van de aanvullende verzekering niet hoger is dan de maximale vergoeding die u kunt ontvangen!

Onafhankelijke vergelijkingssites zijn bijvoorbeeld:

Zorgwijzer
Consumentenbond
Chiropractievergoeding 2020

Wilt u weten wat de vergoeding in 2020 is van een specifieke verzekeraar, klik dan op de link hieronder om de vergoedingen en voorwaarden te raadplegen:

Aevitae
Amersfoortse Zorgverzekering

Anderzorg
AON
AZVZ
Besured
Bewuzt
CZ
CZdirect
De Friesland Zorgverzekeraar
Ditzo
Dominass
DSW Zorgverzekeraar
FBTO Zorgverzekeringen
Gemeenten Optimaal
HollandZorg
Interpolis
inTwente
IZA Zorgverzekering
IZZ Zorgverzekeraar

Menzis
National Academic
Nationale Nederlanden
OHRA Zorgverzekering
ONVZ
Plusgezond
PMA Zorgverzekering
PNO Zorg
Pro Life
Promovendum
PZP
Salland Verzekeringen
Stad Holland
Studenten Goed Verzekerd
UMC Zorgverzekering
United Consumers
Univé Zorgverzekeraar
Vanbreda Risk & Benefits
VGZ
VvAA Zorgverzekering
ZEKUR
Ziezo
Zilveren Kruis Zorgverzekeringen
ZorgDirect
Zorg en Zekerheid
Zorgzaam

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief