Wetenschappelijke literatuur

Wetenschappelijke onderzoeken bewijzen de evidentie van chiropractie. Onderzoekers hebben een systematische review geschreven over de effectiviteit van gewrichtsmanipulaties en -mobilisaties voor een scala aan klachten.

Lees verder

Opleiding & kwaliteitseisen

Leden van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) mogen hun beroep alleen in Nederland uitoefenen als zij een door de ECCE of ICCE erkende opleiding hebben genoten.

Lees verder

Chiropractie over de grens

In 2005 is de identiteit van de chiropractische professie door de WFC samengevat als: ‘spinal health care expert’.

Lees verder

De chiropractor; een volwaardige
zorgverlener in de eerstelijnszorg

Chiropractie is een professie gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsapparaat. Er ligt een specifieke nadruk op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Rug-, nek-, en hoofdpijnklachten zijn de voornaamste werkterreinen van de chiropractor. NCA chiropractoren zijn universitair opgeleid en baseren hun aanpak op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Naast specifieke chiropractische methodes zijn zij uitvoerig geschoold in algemene diagnostiek, röntgendiagnostiek en de functionele analyse van het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. Ook beschikken NCA chiropractoren over een breed scala aan interventiemethodes om aan de individuele behoeftes van hun patiënten te kunnen voldoen. Ze zijn hierdoor een volwaardige zorgverlener in de eerstelijnszorg.

Lees verder

Extranet

De Nederlandse Chiropractoren Associatie, kortweg NCA, is van oudsher dé beroepsorganisatie van en voor chiropractoren in Nederland.

Login Extranet Chiropractoren

Top 3 Zorgverzekeraars

Gebaseerd op 10 behandelingen en 55 EU per behandeling

Bekijk alle vergoedingen