Commissies

De NCA heeft onder andere de volgende commissies:

Commissie wetenschapsbevordering

De Commissie wetenschapsbevordering (CWB) houdt zich bezig met het analyseren van relevante literatuur en het ondersteunen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek ter bevordering van de wetenschappelijke onderbouwing van de chiropractische methoden.

GEP (Graduate Education Program) commissie

De GEP commissie organiseert het GEP programma en de bijbehorende (praktijk)examens. Afgestudeerde chiropractoren volgen na hun 5-jarige opleiding het ‘Graduate Education Program’ en werken een jaar lang in een praktijk van een ervaren chiropractor voordat zij zelfstandig mogen werken.

Kwaliteitscommissie

De kwaliteitscommissie (KC) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van protocollen en kwaliteitseisen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het beroepsprofiel, praktijkinrichtingseisen, het NEN document en de puntennormering voor bij- en nascholing. De Stichting Chiropractie Nederland (SCN) voert de controle uit op de naleving van de kwaliteitseisen en eisen voor herregistratie.

Public Relations commissie

De PR commissie (CPR) maakt beleid en doet suggesties met betrekking tot de promotie van de chiropractie in Nederland, zowel gericht op de individuele praktijk als voor de beroepsvereniging zelf. Daarnaast tracht de PR commissie de bekendheid van chiropractie bij het publiek en overige belanghebbenden te vergroten. Zij doet dit onder andere door het verspreiden van een patiëntenkrant en het verstrekken van actuele informatie via deze website en social media.

Commissie Politiek & Welzijn

De commissie politiek & welzijn (CPW) vertegenwoordigt de NCA richting de politiek. Doelstellingen van deze commissie zijn onder andere het leggen en onderhouden van contacten met de relevante beleidsmakers en het monitoren van politieke ontwikkelingen die van belang zijn voor chiropractoren, patiënten en de gezondheidszorg in het algemeen.

Klachtencommissie

De mening, suggesties en klachten van patiënten doen er toe!

Klachten en geschillen

Uw chiropractor hoort het uiteraard graag als u tevreden bent over behandeling en resultaten. Het kan helaas ook voorkomen dat u een andere ervaring hebt, ook dan is het belangrijk dat u uw mening of klacht naar voren brengt.

In gesprek met uw chiropractor

Wij adviseren u om eventuele problemen altijd eerst met uw chiropractor te bespreken.

Vaak kunnen problemen in onderling overleg opgelost worden. Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunt u terecht bij de klachtenfunctionaris van de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

Klachtenfunctionaris: dagelijks te bereiken voor patiënten en chiropractoren op 0513 412041 of 06 14802504 of via e-mail: klachten@nca.nl

Klik hier voor meer informatie over de klachtenregeling van de NCA.

 

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief