Bron University of South Wales

University of South Wales/WIOC

Het WIOC (Welsh Institute of Chiropractic) is een onderdeel van een grotere universiteit met meerdere opleidingen, namelijk de University of South Wales. De opleiding chiropractie is een opleiding op universitair niveau, waarin u opgeleid wordt tot zorgverlener in de eerstelijns gezondheidszorg.

De studie in Pontypridd (Enegland) duurt officieel vijf jaar en is een Master of chiropractic (MChiro Hons). Het eerste jaar (year 0) is een voorbereidend jaar waarin uw kennis van de basisvakken wordt bijgespijkerd zodat u goed voorbereid met de specifieke chiropractische vakken kunt beginnen in ‘year 1’.

Gedurende de eerste jaren van de studie worden voornamelijk theoretische vakken gecombineerd met enkele praktische vakken. Richting het vijfde jaar komt de praktijk steeds meer aan bod. Het laatste jaar staat geheel in het teken van het behandelen van patiënten in de behandelkamers die zich op de universiteit bevinden. De behandeling van patiënten gebeurt onder begeleiding van docenten van de University of South Wales.

Na deze academische studie volgt u nog een stageperiode van een jaar (GEP).

Voor een impressie van de chiropractische opleiding aan de University of South Wales en meer informatie klikt u hier.