Ook 17-voudig Grand Slam winnaar Diede de Groot erg blij met de chiropractor

Geplaatst door Beheerder 10 december 2019

Interview met Diede de Groot

Diede is 17-voudig Grand Slam winnaar, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Ze is de huidige nummer 1 van de wereld en winnaar van paralympisch zilver in het dubbelspel in 2016.

Welke sport beoefen je?

Toen ik 7 jaar was, ondertussen alweer 15 jaar geleden, ben ik begonnen met tennis. Ik speel nu op het hoogste niveau. Al bijna 6 jaar ben ik fulltime atleet, dat betekent 5 tot soms 6 dagen per week trainen. Ik ben dan ook veel op de tennisbaan te vinden, en heb regelmatig zware gymsessies. 

Hoe lang ben je onder behandeling van een chiropractor?

Ik ben nu 5 jaar onder behandeling van chiropractor Maurice Blom. Het was erg fijn om in het begin van mijn carrière vooral preventief behandeld te worden. Hierdoor kreeg ik meer vertrouwen in mijn lichaam, zodat ik veel intensieve trainingen aankon. Nog steeds ben ik van mening dat regelmatige behandeling veel blessures voorkomt.

Diede de Groot en chiropractor Maurice Blom

Wanneer ga je naar de chiropractor?

In het begin waren de behandelingen vooral gericht op het voorkomen van klachten, ter preventie van blessures. Nu na een aantal jaar veel belasten, heb ik weleens last van mijn rug of schouders. Ook dan werken de behandelingen van de chiropractor goed. 

Over het algemeen vind ik dat chiropractie vooral erg goed werkt ter preventie van blessures. Periodiek goed kijken of alle gewrichten en spieren nog in orde zijn vind ik belangrijk. Om die reden raad ik het zeker aan andere sporters aan. 

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief