‘NOOIT MEER ZONDER CHIROPRACTOR’

Geplaatst door Beheerder 23 juli 2019

Jiujitsuka Eady Roelandschap:

Naam: Eady Roelandschap

Woonplaats: Twisk (N-H)

Geboren: Maarssen, 11 november 2000

Bekend van o.m.: 4x Nederlands kampioen jiu jitsu duo games (<18jr en < 21jr), 2de op WK jiu jitsu duo games

Eady leeft voor haar vechtsport: “Vroeger zat ik soms zo in de kreukels, dat ik dagen niet kon sporten. Maar sinds ik bij de chiropractor kom, is dat niet meer aan de orde. Ik kan niet meer zonder haar.”

“Jiu jitsu is een fysieke sport, waarbij je elkaar soms keihard raakt. Maar dat levert ook blessures op. Toen fysio onvoldoende hielp, stelde mijn coach voor dat ik naar de chiropractor ging. Zijn vrouw had er veel baat bij, zei hij. Ik associeerde chiropractie met kraken. Wist ik er niet veel van. Maar ben gegaan. De chiropractor legde goed uit wat ze deed en hoe ze analyseerde. Ik kreeg het ontzettend warm van de behandeling. Na een paar dagen voelde ik dat ik vrijer werd in mijn rug. De pijn in de onderrug en schouders, die vaak doorstraalde naar mijn hoofd en hoofdpijn veroorzaakte, verminderde ook. De resultaten kwamen verrassend snel en dat gaf veel vertrouwen.”

“Ik ben nu vijf dagen in de week met jiu jitsu bezig en daarnaast train ik op zaterdag en maandag in de sportschool. Mijn doel: eerste worden op de world games in 2021. Dat zijn de Olympische Spelen voor sporten die niet olympisch (meer) zijn.” De chiropractor helpt haar daarbij. “Soms ga ik om de drie weken, soms per twee maanden. Mijn wervels zitten niet recht op elkaar en mijn bekken staat wat scheef. Ik doe daarom thuis ook trouw de oefeningen, die ik van de chiropractor meekrijg. Iedere ochtend, al anderhalf jaar lang. Dat zit in mijn systeem. Eerst de oefeningen en daarna onder de douche.”

Die ijzeren discipline helpt haar ook bij haar rechtenstudie op de Hogeschool van Amsterdam. “Volgend jaar ga ik naar de Uva. Ik wil graag strafrecht-advocaat worden. Als kind raakte ik gefascineerd door die rechtbankzalen in Amerikaanse series. Het lijkt me geweldig om via sluipweggetjes in de wetgeving verdachten vrij te pleiten. Dat geeft mij een enorme kick.” En jiu jitsu? “Als ik straks tijdens de world games kan pieken, is voor mij de lol eraf. Denk ik. Dan zal de focus zich richten op een nieuwe uitdaging: advocatuur. Ik kan me niet voorstellen dat ik dan nog met jiu jitsu bezig ben. Ook niet als trainer.” (Ap van den Berg)

Naam praktijk: Praktijk Chiropractie Hoorn

Bijzonderheden: De praktijk bestaat sinds 1992. Tjaak Schuring is eigenaar en chiropractor met extra interesse op het neurologische vlak en (top)sportgebied. Madelon is gespecialiseerd in het behandelen van zwangeren, baby’s en kinderen. Lynelle heeft veel ervaring met het behandelen van de oudere generatie.

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief