UPDATE | COVID-19 Chiropractie praktijken

1 mei Update: chiropractie praktijken vanaf heden gesloten

Verwarrend! Dat is de tijd waarin we nu leven. En dit geldt ook voor het beleid tav chiropractische zorg. Nadat we met succes gestreden hebben om aan acute patiënten en mensen met een vitaal beroep zorg te mogen verlenen moeten we nu helaas melden dat alle deuren van chiropractiepraktijken wederom gesloten zijn. De overheid heeft zonder opgaaf van redenen besloten dat wij per direct geen zorg meer mogen bieden. Een hele vervelende situatie voor iedereen. Al onze NCA chiropractoren strijden samen met hun beroepsvereniging voor opening en verruiming van dit overheidsbeleid. Wij houden u op de hoogte.

NCA praktijken zijn vanwege het corona vrirus vanaf heden enkel nog bereikbaar voor telefonische advies of e-consulten. Informeer bij uw praktijk naar de mogelijkheden. Dit betekent dat wij geen fysieke behandelingen meer uitvoeren tot nader bericht van de overheid, in ieder geval tot en met 19 mei a.s.

17 april Update: chiropractie praktijken vanaf heden enkel beschikbaar voor acute zorg

Na gesprekken tussen de Nederlandse Chiropractoren Associatie en het VWS, is het VWS met de volgende gewijzigde maatregel gekomen: NCA chiropractoren mogen vanaf heden weer zorg verlenen aan patiënten met acute klachten.

Aldus de Rijksoverheid:

Voor alternatieve zorgverleners (zoals chiropractors, acupuncturisten, haptotherapeuten etc.) geldt dat alleen in uitzonderlijke gevallen behandeling plaats mag vinden als de patiënt hiervoor een medische indicatie heeft, de zorg niet op afstand kan worden gegeven of niet kan worden uitgesteld én de beoefenaar tijdens de behandeling alle adviezen van het RIVM omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen kan naleven. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat de behandeling niet door kan gaan.

Dit betreft klachten waarbij uitstel een ernstige beperking in het dagelijks functioneren van de patiënt tot gevolg heeft, op dit moment of in de nabije toekomst, of de patiënt heeft een vitaal beroep en dreigt uit te vallen. Als u ernstige en acute klachten ervaart, neem dan telefonisch contact op met uw chiropractor. De chiropractor zal telefonisch beoordelen of behandeling noodzakelijk is, en een risicoanalyse uitvoeren met betrekking tot mogelijke corona-besmetting.


7 april
NCA praktijken zijn vanwege het corona vrirus vanaf heden enkel nog bereikbaar voor telefonische advies of e-consulten. Informeer bij uw praktijk naar de mogelijkheden. Dit betekent dat wij geen fysieke behandelingen meer uitvoeren tot nader bericht van de overheid, in ieder geval tot en met 28 april a.s.

Corona.jpg
Vorige
Vorige

PERSBERICHT | Duizenden patiënten opeens zonder noodhulp

Volgende
Volgende

UPDATE | Beleid VWS is weer aangepast!