TESTIMONIAL | Hockeylegende Ties Kruize zweert bij chiropractor

‘JE MOET ALLES ZELF ONDERVINDEN‘

Naam: Ties Kruize
Woonplaats: Den Haag
Geboren: Den Haag, 17 november 1952
Bekend van o.m.: Europees en Wereldkampioen hockey met het Nederlands elftal (202 caps), twee keer Champions Trophy en acht landstitels met Klein Zwitserland

“We troffen elkaar in de jaren 70. Erik was fysiotherapeut bij Klein Zwitserland en ik speler. Tot hij in 1987 zei: ‘Ik ga voor vier jaar naar Engeland: Studeren voor chiropractor.’ Dat vond ik heel ingrijpend. Hij had net een jong gezin gesticht”, herinnert zich Ties Kruize (65), ooit vermaard strafcornerkanon en thans makelaar in assurantiën.

Ties en Erik new.jpg

“Vier jaar later kwam hij terug en vestigde een praktijk in Scheveningen. Kruize werd patiënt. “Zijn behandelingen voelden meteen anders aan. Gericht op ruggenwervel en bewegingsapparaat. Maar heel effectief. Prettig in dubbel opzicht. Als sporter liep ik heel veel blessures op. Zelfs een rughernia. Dat bukken tijdens het hockeyen was niet zo heel goed voor mijn lijf. Af en toe kom ik nog bij een fysio. Maar mondjesmaat. Om pijn in een kuit te behandelen.

Intussen werkt Erik al 31 jaar vanuit dezelfde praktijk, met collega’s nu. Het levende bewijs dat hij een vakman is. En dat chiropractie werkt. Als patiënt moet je ook zelf je best doen om fit te blijven. Zeker als je een zittend beroep hebt, zoals ik. Rennen gaat niet meer, vanwege reumatisch kraakbeen. Dan wordt de belasting te groot. Maar sporten doe ik elke week: 5 keer stevig wandelen - in sportkleren - en 3 keer fietsen. Of omgekeerd. Daarnaast golf ik nog een beetje. Desondanks kom ik toch wel 4 tot 6 keer per jaar bij Erik. Wanneer ik ineens iets raars voel, maar ook preventief. Als een ‘doorsmeerbeurt’.

Ik zeg altijd: Je moet alles zelf ondervinden om ergens in te kunnen geloven. Zodoende komt mijn vrouw tegenwoordig ook graag bij de chiropractor. En de kinderen eveneens. Ik heb met Erik afgesproken dat hij tot z’n 70ste doorgaat als chiropractor. Hahaha Geintje! Binnenkort gaan wij samen met een paar andere vrienden een dagje golfen. (…) Af en toe zijn we chiropractor en patiënt, maar bovenal goede vrienden.” (Ap van den Berg)

Naam praktijk: Praktijk Chiropractie Stegeman, Scheveningen

Bijzonderheden: Naast doorsnee Nederlanders en BN’ers behandelen Erik Stegeman en zijn collega’s ook steevast dansers van Het Nederlands Danstheater

Vorige
Vorige

NIEUWSBRIEF | Chiropractisch

Volgende
Volgende

NIEUWSBRIEF | Chiropractisch