(Update 02/04) NCA praktijken en het Corona virus

Geplaatst door Beheerder 16 maart 2020

2 april De persconferentie van 31 maart gaf de verwachte verlenging aan van de Corona-maatregelen met als de belangrijkste punten: alle huidige maatregelen blijven t/m dinsdag 28 april van kracht. Dit betekent tot die tijd ook alle chiropractie preaktijken gesloten blijven.

27 maart NCA praktijken zullen vanaf heden enkel nog bereikbaar zijn voor telefonisch advies of e-consulten. Informeer bij uw praktijk naar de mogelijkheden. Dit betekent dat wij geen fysieke behandelingen meer uitvoeren tot nader bericht van de overheid, in ieder geval tot en met 6 april a.s.!

24 maart Vanwege de aangescherpte maatregelen die 23 maart 2020 zijn aangekondigd zullen de NCA praktijken enkel nog patiënten gaan behandelen die anders onomkeerbare achteruitgang van de klachten oplopen en die zijn doorverwezen door een arts. Informeer bij uw chiropractor of er ook mogelijkheden zijn voor een e-consult.

16 maart Het NCA bestuur wil via deze weg chiropractie patiënten informeren dat in de NCA praktijken de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de regionale GGD’s gevolgd worden.

Sommige praktijken zijn dicht, andere beperkt open voor acute klachten en een aantal draaien normale diensten. Informeer even bij uw eigen praktijk

Verder willen wij hier nog benadrukken dat wij als beroepsvereniging niet achter ongefundeerde claims staan die door individuele chiropractoren gedaan worden inzake het verbeteren van het immuunsysteem. Deze claims zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en wij nemen daar derhalve afstand van.

Wij wensen u allen veel gezondheid toe in deze roerige tijden.

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief