Motormuis Pol zweert bij haar chiropractor

Geplaatst door Beheerder 15 januari 2019

Op dit moment rijdt ze de Dakar-duurproef in Zuid-Amerika!

Naam: Maria Gesina Pol

Woonplaats: Borne

Geboren: Hengelo (Ov.), 3 juni 1983

Bekend van o.m.: vrouwelijke motorcoureur (vh Parijs-)Dakar, zzp’er administratie en logistiek

Evert Vermeer en Mirjam Pol

Snelheidsduivel Mirjam Pol (35) is een geboren motorcoureur. Maar alleen op geaccidenteerd terrein tijdens de Dakar-rally of een andere vuurproef. “Op de openbare weg zit ik niet rustig op een motor. Te gevaarlijk. Nederlandse automobilisten houden weinig rekening met motorrijders. En andersom soms ook. Ik rijd bijna altijd auto. Ik respecteer de maximumsnelheid, houd rekening met files en ga altijd op tijd weg. Als een modelweggebruiker, ja.”

Maar tijdens de uithoudingsproeven op de supersnelle tweewieler komt het beest in Pol letterlijk los. En dan gaat het wel eens mis: Is ze bont, blauw en/of beurs. Of ernstig mis: gebroken ribben, ontwricht sleutelbeen, gescheurd kuitbeen, enkelbreuk, gebroken pols. “In de woestijn heb ik een paar zeer serieuze klappers gemaakt. Soms met 100 kilometer in het uur. Met de kop het eerst op de grond.” Met een gebroken pols reed ze tien dagen door. “Ik dacht dat ‘ie verstuikt was. Uit de röntgenfoto bleek het een breuk te zijn.”

Zeurende pijn in de onderrug dreef haar een paar jaar geleden naar de chiropractor. “Mijn broer, die ook motor rijdt, beval hem aan. Evert Vermeer heeft me fantastisch geholpen. Hij zag meteen dat er een aantal ribben problemen gaven. De behandeling wierp snel vruchten af. Mijn lichaam heeft flink te lijden gehad, vandaar dat sommige klachten nog wel eens terugkeren. Daarom ga ik nu trouw elke zes weken naar de chiropractiepraktijk in Rijssen. Mijn eigen periodieke onderhoudsbeurt.”

Ze zorgde de afgelopen weken eigenhandig voor tienduizenden euro’s sponsorgeld. Voor de motorfiets, reserveonderdelen, het onderhoudsteam, monteurs, vliegtickets, bestickering voor de motor. En sinds zondag 6 januari jl. scheurt ze – met wisselende resultaten – in haar uppie door de ‘Dakar-woestijn’. En nadien snel naar de chiropractor? “Eerst afwachten hoe ik straks uit de race tevoorschijn komt. Ik heb veel vertrouwen in Evert. Ik zou het niet meer zonder hem kunnen stellen. Mijn lichaam heeft door de jaren heen heel wat opdoffers gekregen, maar hij heeft er altijd weer balans in weten te krijgen.” (Ap van den Berg)

Naam praktijk: Chiropractiepraktijk Rijssen

Bijzonderheden: Evert Vermeer (1963) is in 1986 afgestudeerd als chiropractor in Bournemouth, Engeland. Hij is al 30 jaar gevestigd in Rijssen, waarvan 25 jaar met compagnon Rieke Regelink en andere collega’s. “Wij zijn een allround praktijk en zien zowel topsporters, bouwvakkers, huisvrouwen en als huilbaby’s en mensen op hoge leeftijd.”

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief