Maarten Tielen van ChiroMotion als sportchiropractor mee met de Tour de France

Geplaatst door Beheerder 12 oktober 2017

De Tour de France, de beroemdste wielerwedstrijd van de wereld en al meer dan 100 jaar oud. Wat een eer en wat een uitdaging voor Maarten Tielen van ChiroMotion Maastricht om als sport chiropractor mee te mogen reizen met Team Sunweb.

Maarten kent de sfeer en de druk rondom de grote rondes als geen ander aangezien hij al meerdere keren tijdens de grote rondes zoals de Giro d’Italia is meegereisd om zijn steentje te kunnen bijdragen. Maar dit jaar is natuurlijk  een droom die werkelijkheid wordt: De Tour de France!

De eerste week is al meteen hard werken voor iedereen en als succes uitblijft wordt de druk nog groter en nemen de spanningen toe. Overdag kan Maarten niets chiropractisch betekenen voor de wielrenners omdat ze dan op de fiets zitten. Hij rijdt dan met de ploegwagen met de ploegarts voor het peloton uit naar de bevoorrading of de finish. Natuurlijk ook een hele gave en mooie gebeurtenis en op deze manier kan hij zich toch nuttig maken tijdens de koers en betrokken zijn. En wie wil er nou niet bij de finish staan als ze winnen! Maarten stond er twee keer, toen Michael Matthews won én toen Warren Barguil won….. “wat een belevenis en wat een prachtig moment!” aldus Maarten. Na de koers en een lange en intensieve dag begint dan het echte werk in het hotel. Dan wordt Maarten enthousiast, want hier kan hij het verschil maken. De hotelkamer wordt omgebouwd tot een geïmproviseerde behandelkamer. Maarten zorgt ervoor dat de renners de dag erna weer op de fiets kunnen stappen na valpartijen en blessure – en overbelastingsklachten die ontstaan door de lange en zware dagen op de fiets. Hiervoor is chiropractie erg effectief en dat kan hij op het hoogste podium weer bewijzen!

Het is mooi voor Maarten om zo dichtbij zijn passie te zijn, zijn passie voor de wielersport en zijn werk als sportchiropractor is een perfecte combinatie om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Met chiropractie kun je zorgen dat klachten snel verbeteren en de spieren en gewrichten goed blijven bewegen en functioneren, waardoor er geen blessures en klachten ontstaan. Maarten behandelt de renners dus tijdens de grote rondes met een bepaalde regelmaat om klachten te voorkomen!

Na de ietwat teleurstellende eerste 10 dagen, breken er andere tijden aan voor Team Sunweb en de euforie neemt toe. Ze maken een ongekende succesvolle tour mee en daar is Maarten gewoon deel van. Team Sunweb wint uiteindelijk maar liefst 4 etappes in de Tour en ze winnen twee eindtruien, namelijk de groene sprinterstrui en de bolletjestrui van het bergklassement. Dat is ongekend en waanzinnig goed! Deze overwinningen zijn de kroon op een succesvolle tour en een fantastisch goede promotie voor chiropractie!

 

 

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief