Helft patiënten chiropractor scoort een 10 in kennisquiz

Geplaatst door Beheerder 21 december 2018

AMSTERDAM _ De eerste kennisquiz van de NCA over chiropractie mag zich verheugen in een uitstekende belangstelling. In de eerste week hebben 351 belangstellenden antwoorden op de stellingen ingevuld.

Bijna de helft van degenen die door een chiropractor zijn behandeld of daar nog steeds over de vloer komen heeft alle tien stellingen over chiropractie goed beantwoord. Van degenen die nog nooit een chiropractiepraktijk van binnen hebben gezien ligt de score met 22 procent beduidend lager. Dit blijkt uit een eerste tussenstand.

De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) heeft een kennisquiz uitgezet op Facebook, Instagram en op www.nca.nl. De stellingen konden met ‘ja’ of ‘nee’ worden beantwoord.

Van de 292 (ex-)patiënten haalden er 150 een cijfer tien. Van de 59 mensen die nog nooit een chiropractor de hand hebben geschud, waren er 13 met de maximale score.

Deelnemers bleken de meeste moeite te hebben met de laatste drie stellingen, zijnde:

  • chiropractie valt onder het verplichte eigen risico
  • een behandeling bij een chiropractor wordt volledig vergoed
  • een behandeling door een chiropractor voelt doorgaans prettig

De eindstand van de kennisquiz wordt na de jaarwisseling opgemaakt.

Om de uitslag niet te beïnvloeden laten we de antwoorden nog even ongemoeid.

Eerder dit jaar peilde het onderzoeksbureau CG Selecties uit Hoorn de kennis onder 1.024 Nederlanders omtrent chiropractie. Dat gebeurde in opdracht van de NCA, aan de hand van 26 stellingen. Van al die respondenten haalde vrijwel niemand een voldoende. De beste kreeg omgerekend een 8,8 als cijfer. Uit het onderzoek bleek eveneens dat 23 procent van de volwassen Nederlanders onder behandeling was van een chiropractor, of dat nog steeds is. Uit eigen onderzoek van de NCA kwam vast te staan dat de circa 300 leden van de beroepsvereniging in 2017 rond een miljoen consulten hadden gedraaid. Er werden in dat jaar 53.000 nieuwe patiënten ingeschreven

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief