Even voorstellen… Sidney Rubinstein.

Geplaatst door Beheerder 8 februari 2019

In deze rubriek lichten we uitzonderlijke prestaties of personen binnen de chiropractie uit. En Sidney hoort daar zeker bij als de allereerste chiropractor in Nederland die in 2008 is gepromoveerd.

Tijdens zijn studie chiropractie heeft Sidney zijn vrouw, Tammy ontmoet. Toen zij naar Nederland kwamen moest Sidney wennen aan de taal, maar dat weerhield hem niet in 2008 de verdediging van zijn proefschrift in het Nederlands te doen.

En met deze verdediging was Sidney de eerste chiropractor die in Nederland wist te promoveren. Hij deed dit aan de VUmc met een uitgebreide cohort studie waarvan o.a. de bijwerkingen van chiropractische zorg bij patiënten met nekklachten werden geregistreerd. Daarnaast heeft hij een literatuuronderzoek uitgevoerd waarin de risicofactoren voor halsslagader dissectie op een rij werden gezet. Zijn proefschrift vormde een mijlpaal voor behandelaars van nekklachten in het algemeen en de chiropractie in het bijzonder.

Sidney heeft ondertussen een vaste aanstelling aan de Vrije Universiteit Amsterdam en begeleidt hij meerdere chiropractoren in hun promotie onderzoek. Zo levert hij nog steeds een ontzettend belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek binnen de chiropractie.

Binnenkort zal één van zijn belangrijkste publicaties in de BMJ verschijnen (een toonaangevend medisch tijdschrift met een hoge impact). Deze publicatie is een literatuuronderzoek waarvan de effecten van ‘spinal manipulative therapy’ en patiënten met chronische lage rugpijn in kaart worden gebracht, een onderzoek dat hij samen met zijn collega, Annemarie de Zoete heeft uitgevoerd. Eén van de belangrijkste conclusies is dat manipulatie en/of mobilisatie even effectief als de geaccepteerde zorg lijkt te zijn in het verminderen van pijn en het verbeteren van functioneren, inclusief oefentherapie. Momenteel wordt oefentherapie als eerste vorm van non-farmaceutische therapie in de Nederlandse richtlijn voor lage rugpijn aangeraden. Het is daarom ons stille hoop dat dit artikel een belangrijke schakel zal vormen in het positioneren van chiropractie in eerstelijnszorg en een stap verder zetten in het professionalisering van het beroep.

Verder is het waardig om te noemen dat Sidney in de top 20 onderzoekers in de wereld staat op het gebied van nek- en lage rugpijn (www.ExpertScape.com). Wil je meer weten over Sidney? Dat is te vinden op zijn VU webprofiel: https://research.vu.nl/en/persons/sm-rubinstein.

Hiernaast werkt Sidney 3 dagen per week in zijn eigen praktijk Chiropractie Soest samen met zijn vrouw Tammy. Zij komt uit een grote chiropractoren familie die de bakermat heeft gevormd voor de chiropractie in Nederland. Over zijn vrouw is Sidney vol lof want ‘zonder haar was ik niet ver in het leven gekomen’. Samen hebben ze 2 prachtige dochters, een tweeling waarvan Sidney zegt dat hij ontzettend trots op ze is.

Kortom, Sidney is een harde, nee keiharde werker. Naast zijn gezin en geloof is Sidney een fanatiek wielrenner. In de zomer maanden is hij vaak op de woensdagavond samen met andere wielergekken  te vinden op de wielerbaan in Sloten Amsterdam.

Wij waarderen Sidney’s inzet voor de NCA en in het bijzonder zijn belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek enorm. Daarom zetten wij hem hierbij graag in een warm tijdens de koude winterdagen.

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief