Even voorstellen….Prisca Rompen

Geplaatst door Secretariaat 24 september 2018

? Uitdaging in Uganda
Wat een andere wereld! Ik ben in Uganda als chiropractor om op vrijwillige basis de bevolking te helpen met chiropractische zorg en educatie. Maar laat ik mezelf eerst even voorstellen, ik ben Prisca Rompen, een 26 jaar oude chiropractor uit Sittard (Limburg). Vier jaar geleden ben ik afgestudeerd aan het AECC in Bournemouth en daarna meteen gaan werken bij Chiropractie Geleen/Leudal. Hier heb ik drie en een half jaar met veel plezier gewerkt, maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik begin januari naar Uganda vertrokken en gaan werken voor Hand Back Health.
? @Hand Back Health
Hand Back Health is een non-profit organisatie in Uganda, die staat voor toegankelijke en betaalbare (of gratis) zorg en educatie, voor de bevolking van Jinja en omgeving. In de stad werken we in een medical centre waar ook een huisarts, een tandarts en verplegers werken. In de omliggende dorpen werken wij alleen. Met ‘wij’ doel ik op Joël, de lokale fysiotherapeut van de organisatie, Sarah, de chiropractor die de organisatie opgezet heeft en ikzelf, Prisca, als clinic manager en uitvoerend chiropractor. In totaal zijn er 3 chiropractoren in heel Uganda, dat een snelgroeiende bevolking heeft van zo’n 40 miljoen mensen.
Onder de bevolking is erg weinig kennis over het lichaam, gezondheid en ziekte. Maar je kunt wel een groot verschil maken in het leven van iemand, als je de enige bent die zorg kan leveren op natuurlijke basis en met lange termijn resultaten.
? 2e Kliniek openen
Momenteel zijn we hard aan het werken om een tweede kliniek te openen, specifiek voor zwangere (tiener)moeders en kinderen. Door de toekomstige moeders te behandelen en te informeren, hopen we het aantal geboortetrauma’s terug te kunnen dringen en ervoor te zorgen dat ze de baby’s op tijd laten nakijken en waar nodig laten behandelen.
? Helpen?
Wil je ons helpen deze moeders en kinderen te helpen? Kom als vrijwilliger helpen of doneer via www.doneerdoel.nl/actie/152/152/.
? Project volgen?
Like de Facebook pagina Handback Health en om mijn eigen verhaal te volgen kun je lid worden van de pagina “Prisca to Uganda”.
Prisca, wij wensen je heel veel succes en blijven je in iedere geval op de voet volgen. ? You go girl!

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief