Even voorstellen… Nicoline Lambers

Geplaatst door Secretariaat 24 mei 2019

Een carrière switch! Dat is wat Nicoline haar hart ingaf!

Na 23 jaar met veel plezier als chiropractor in Nederland/Den Bosch te hebben gewerkt, geef ik nu alweer ruim 4 jaar les op het AECC University College in Bournemouth, een grote badplaats aan de Engelse Zuidkust, waar vele Nederlandse collega’s hun chiropractie opleiding hebben gevolgd. Op dit moment studeren hier zo’n 700 studenten uit allerlei landen en werelddelen, waaronder ongeveer 20 uit Nederland verdeeld over vijf jaar.  Ook een aanzienlijk deel van de medewerkers is niet-Brits. De diversiteit aan nationaliteiten en culturen ervaar ik als enorm leerzaam en inspirerend. 

Doordat ik hier in 1991 zelf vier jaar heb gestudeerd, vele vakanties in Engeland heb doorgebracht en sinds 2012 weer regelmatig op het college kwam voor mijn Post-graduate Masters in Clinical Sciences, voelde ik mij snel thuis. Om mij op het lesgeven voor te bereiden heb ik verschillende cursussen gevolgd en vorig jaar een Post-graduate Certificaat in Medisch Onderwijs behaald. Dit is een officiële lesbevoegdheid voor universitair onderwijs wereldwijd.

Mijn werkweek is heel gevarieerd. Ik leid de ‘Health Concepts’ unit in jaar 0 en geef daarin het vak ‘Health Improvement’. Het doel van deze unit is om mensen te helpen, een gezondere levensstijl aan te nemen. Daarnaast leid ik de Case-based Learning unit in jaar 2. In deze unit leren de studenten klinisch redeneren, diagnose stellen en een management plan opstellen aan de hand van authentieke casussen. Ik vind het geweldig om te zien hoe de studenten hun kennis en vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met de onzekerheid en twijfel die een echte casus met zich meebrengt. Verder assisteer ik collega’s in de praktijkvakken chiropractische techniek (jaar 2), algemene geneeskunde (jaar 2 en 3) en orthopedie (jaar 3), en begeleid ik studenten tijdens hun onderzoeksproject (jaar 3). Mijn contact met patiënten beperkt zich nu tot het begeleiden van interns (studenten in jaar 4 en 5) tijdens het behandelen van hun patiënten in de opleidingskliniek van het college. Er worden jaarlijks zo’n 50.000 behandelingen gegeven in deze kliniek. Het begeleiden van studenten in de kliniek geeft mij een ook goed beeld, waar de studenten moeite mee hebben, hetgeen ik gebruik in mijn lessen aan de lagerejaars studenten.

Naast het lesgeven en alles wat daarbij komt, ben in ook jaarleraar van jaar 2 (ongeveer 140 studenten). In deze rol heb ik contact met studenten die problemen hebben, zowel van academische als persoonlijke aard en werk ik samen met ‘Student Services’ die onder andere counseling bieden. Ik heb enorm veel bewondering voor studenten die ondanks hele lastige situaties waarin ze verkeren, toch niet opgeven en hun examens weten te halen.

Ik ben nog steeds erg blij dat ik deze carrière switch heb gemaakt. Het voelt als een eer om met zulke gemotiveerde studenten te mogen werken en het is geweldig om ze te zien groeien, zowel van student, naar intern, naar chiropractor, alsook als persoon.  Ik geniet er ook altijd weer van als de Nederlandse laatstejaars studenten langskomen om te vertellen waar ze willen gaan werken.

Overigens is het ook altijd erg gezellig als collega’s uit Nederland op het college zijn en, verwacht of onverwacht, op mijn deur kloppen.

Het leven aan de Engelse Zuidkust bevalt mijn partner en mij ook nog steeds heel goed. Het voelt nog steeds een beetje als vakantie als we er in het weekend op de fiets of met de auto op uittrekken en mijn woon-werk route voert dagelijks langs het strand!

Hartelijke groet,

Nicoline

Deel

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief