Rugpijn is één van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Men schat dat 80 – 90% van de mensen op enig moment in het leven wel eens een episode van rugpijn doormaakt. De kosten die het gevolg zijn van het ziekteverzuim en de behandeling van rugklachten zijn gigantisch.

Chiropractoren zijn deskundigen op het gebied van nek- en rugklachten. Zij hebben veel kennis in huis om bronnen van rug- en nekklachten te herkennen, te diagnosticeren en te behandelen waar nodig. Naast aanpakken van de problematiek in het bewegingsapparaat, is bewegen een speerpunt in het verminderen van rugpijn. Het lichaam is gemaakt om te bewegen, maar wat wij juist doen is het tegengestelde; we gaan steeds meer zitten.

Op 3 november is het Dag tegen Rugpijn. Rondom die dag roepen chiropractoren iedereen op in beweging te komen! Verder besteden wij extra aandacht aan de opleiding tot chiropractor, want we hebben een groot tekort aan collega’s! We hebben ze nodig om al deze rugklachten snel en doeltreffend te behandelen.
Natuurlijk is het traditiegetrouw de dag van de rugscreenings. Vele collega’s stellen hun praktijk open en maken tijd om kosteloos en vrijblijvend ruggen en nekken te checken. Maak er gebruik van!

Kijk op www.dagtegenrugpijn.nl voor een activiteit bij jou in de buurt!