Voorwaarden NCA lidmaatschap

Om in aanmerking te komen voor een NCA lidmaatschap moet een chiropractor aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en geregistreerd zijn bij de SCN.

Voorwaarden lidmaatschap

Om aspirant-lid te kunnen worden van de NCA moet u zich eerst registreren bij Stichting Chiropractie Nederland. De voorwaarden voor de verschillende lidmaatschappen zijn beschreven in de statuten en reglementen van de SCN. Afhankelijk van uw werkervaring, zijn er twee soorten aspirant lidmaatschappen mogelijk:

1. Kandidaat lid
U kunt zich als kandidaat lid inschrijven bij de NCA als u meer dan twee jaar werkervaring hebt als chiropractor. Het kandidaat lidmaatschap wordt omgezet in een gewoon lidmaatschap nadat u het GEP-examen hebt behaald.

2. ‘Gepper’
Als u minder dan twee jaar werkervaring hebt als chiropractor moet u volgens de reglementen van de SCN eerst het Graduate Education Programme (GEP) volgen, voordat u aan het GEP-examen kunt deelnemen. Na het behalen van het GEP-examen wordt uw lidmaatschap omgezet in een gewoon lidmaatschap.
Voor chiropractoren die Nederlands niet als hun moedertaal hebben, gelden aanvullende eisen met betrekking tot de Nederlandse taal. Deze kunt u vinden op www.stichtingchiropractie.nl.

Kwaliteitseisen

Om in aanmerking te komen voor een NCA lidmaatschap moet een kandidaat-lid aan een aantal kwaliteitseisen te voldoen. Deze eisen zijn door de Kwaliteitscommissie van de NCA ingesteld en worden gecontroleerd dor SCN. Het eisenpakket van de NCA is gericht op kwaliteitsverbetering en een beroepsmatige ‘life-long-learning’.

Het totale eisenpakket:

  • een afgeronde studie chiropractie aan een ECCE/CCEI-geaccrediteerde opleiding;
  • voldoende beheersing van de Nederlandse taal, niveau B1 (4 onderdelen) en A2 (1 onderdeel);
  • in het bezit zijn van een door de SCN erkend GEP-diploma;
  • minimaal acht uur per week werkzaam als chiropractor;
  • het behalen van een minimum van tenminste 150 studiepunten per 5 jaar.

Hoe kunnen chiropractoren zich inschrijven als lid van de NCA

Schrijf u in middels het betreffende inschrijfformulier op deze website.

Graag verwelkomen wij u als nieuw lid van de NCA!

Vind een
chiropractor
bij u in de buurt

Zoek eenvoudig op postcode of plaatsnaam

Zoek direct bij u in de buurt

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief